Etik och moral...

Bland de första filosofilektionerna vi hade fick vi diskutera hur man skulle göra i olika svåra situationer eller vad man tycker om saker. Vad är moraliskt rätt? Frågor vi fick att prata om var om det någon gång är rätt att använda våld, tja är det? Vi kom fram till att oftast nej men sedan kom vi på tal om krig osv. Är det rätt då? Har man så mycket val? Om du inte dödar dina motståndare så dör du själv.
Andra frågor var om man alltid skulle tala sanning? Eller är det rätt att vissa människor är jätterika medan andra kanske inte har så de klarar dagen? Nej säger hjärtat. Det är inte rätt. Endel kan genom att kryssa i slumpvalda siffror på lotto vinna 75 mijoner och andra har inte ens samma förutsättningar för det. Vi föds in i helt olika världar och då också olika föursättningar. Är det rätt då? Skulle man kunna ta bort allt sådant genom att fördela pengarna lika? Vem vet? Jag tror inte det hade varit samma värld, om det ens hade fungerat. Eftersom vår värld idag är uppbyggd på makt och avundsjuka hade det då kanske inte funnits samma maktbegär, hur hade det varit då?

Det har inte hänt så mycket de senaste dagarna, tagit det lugnt mest men också tränat såklart. Igår var vi i Uddevalla en sväng eftersom Basse skulle lämna in sin telefon (IGEN). Sedan åkte vi ut till torp men jag köpte ingeting. Måste prioritera annat, det kommer bli ett dyrt år! Det är inte kul när man är så! sugen på att köpa ett par pastellfärgade pumps! Haha, jaja. En annan gång. Nu tror jag att jag ska ta en promenad i det vackra vädret. Ha en trevlig dag!

//qaka


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0