Fokusera på det viktiga!

För ett tag sedan så fick ja höra av några kompisar något som fick mig att skruva på mig. De berättade att människor hävdade att det är större chans att bli våldtagen om man äter p-piller. Jag har hört att det ökar risk för cancer, blodpropp och allt vad det är men våldtäkt? Förstår de inte att det verkligen inte kan stämma och säg mig hur har de kommit fram till den slutsatsen? Så att jag blir våldtagen om jag äter p-piller men inte om jag har med mig några kondomer med mig. Jag kan, till viss del, förstå hur de tänker. Antagligen tänker det att de flesta våldtäkter begås av personer som offret kände. Därför vet kanske människan om tjejen äter p-piller men ärligt? Hur ofta går man omkring och skryter om det och varför är det då inte lika stor chans om man har kondomer eller alternativa preventivmedel med sig? Nej, detta köper jag bara inte, lägg energin på något viktigare! Exempelvis våldtäkter som verkligen har ägt rum!

Ja, nu i helgen har det varit marknad. Jag och mamma strövade upp och ner längs storgatan ett par varv innan jag träffade Ina. Vi umgicks till min mor hade sålt färdigt lotterna, då gick jag till mormor. Sedan åkte vi hem, jag duschade och gjorde mig i ordning. Vid åtta åkte vi till en av Sebbes kompisar, dit mina kompisar kom också. Jag hade en jätteskoj kväll! Igår hände det inte så mycket. Idag däremot har jag varit i skolan, haft utvecklingssamtal vilket faktiskt gick bättre än förväntat. Wiie. Jag slutade tidigt, åkte hem för att träna och övningsköra. Det gick prima. Nu ska jag se om jag kan förbereda mig lite bättre för våra två uppsatser denn veckan. Ha en trevlig kväll!

//qaka

Lev nu och ångra inget!

Jag tycker att vi människor tar för oss för lite av det goda här i livet. Jag har problem med det själv därför sitter jag här och ångrar att jag inte tränar även om jag vet att det inte är hälsosamt. Varför måste man tänka så? Det är alldeles för mycket snack om ideal, hur vi ska se ut och hur vi ska vara. Träna helst tre gånger i veckan. Ät så lite du bara kan. Bullshit!!! Jag tycker det viktigaste är att man mår bra även om jag inte alltid lever efter det själv. Vi har så mycket "borden" och "måsten" i skolan eller på jobbet som vi egentligen inte själva har valt. Varför kan vi inte bara nöja oss, förstå att vi är bra och fina människor? Dessutom har i alla fall jag så lätt att fokusera på andra och låta dem gå före mig. Till exempel om man har en fest. Jag oroar mig för vad andra ska tycka och tro så ofta glömmer jag att ha kul och ta vara på tiden. Och om man ångrar det sedan när allt är över för oftast tänker inte folk som du tror de ska. De tar oftast inte saken så allvarligt som du själv gör. Javisst, att leva innebär mycket ansvar, därmed många "måsten" och "borden" det är så för alla. Det börjar dock bli farligt om dessa saker börjar styra och kontrollera ditt liv!

Nu är lovet slut och vi har gjort första veckan i skolan. Det är mycket nu, många prov, inlämningar och muntliga presentationer men det märkliga är att man börjar se en ände på allt. Efter skolan är det så mycket annat som tar upp tiden, sommarjobb och körkort. Sedan går vi sista året och vi ska hitta utbildningar, göra projektarbete, högskoleprov och söka till ett nytt liv. Sorgligt att det går så snabbt när man äntligen hittat sin plats. Tillbaka till nuet, imorgon är det fredag vilket innebär svenskaprov och tacosmys. På lördag är det marknad här i Ed men det är inte som det var förr.

//qaka


Alla är vi bäst, eller?

Jag kan inte låta bli att störa mig på vissa människor, nej inte egentligen människorna utan deras beteenden. Människor som vill vara bättre än dig och resten av världen och försöker febrilt visa det, även om det inte alltid går vägen. Ibland blir jag bara trött vilket jag vet att jag inte borde bli eftersom det i själva verket är deras dåliga självkänsla som yttrar sig. Det är så skönt att någon gång få sätta dessa personer på plats. Inte nödvändigtvis på ett elakt sätt utan kanske så att de får sig en chock bara, en näsbränna med andra ord. Till exempel kan det handla om prestationer i skola, någon idrott eller i en annan fritidsaktivitet. Känns det inte bra då att prestera bättre samtidigt som du ser att det riktigt svider för den andra personen? Jag är inte en sådan människa som är ute efter att visa upp sig eller alltid prestera bäst. Jag vill vara jag och kämpa för det jag vill och det jag tror på men ibland känns det så jävla bra att visa andra att man kanske inte är sådan som de från början trodde att man var. Däremot vill jag ha i åtanke att alla människor är bra på något, alla har något som de är extra bra på, en talang helt enkelt!

Det har hänt mycket nu ett tag, puhh. Det har varit cabaret i skolan vilken jag ansåg gick sådär. Sedan har det varit en del prov och förberedelser för nationella prov som nalkas. I helgen var det påsk vilket såklart innebär att vi har påsklov. Jäj! Påskhelgen var ganska lugn, många kalas men trevligt. I fredags var vi hos Sebastians mormor och morfar. Senare på kvällen var vi hemma hos mig med hela famijen samlad, händer inte ofta! I lördags var vi hos Sebastian, söndagen däremot var lugn, tränade och vilade. I måndags var vi hos mina morföräldrar.
I förrgår var det slut på påsken, väl var väl det? I alla fall så åkte jag och min pojkvän till Uddevalla för lite shopping, myspys! Igår hände det inte mycket, jag hann med mycket. Ikväll står filmkväll med tjejerna på tapeten, ska bli skitkul. Men nu måste jag duscha. Ha en mysig torsdag!


//qaka

RSS 2.0