I'm living a fairytale...

Jag förstår att människor mår dåligt, att de har dåligt självförtroende. I denna världen är det en bragd om man klarar sig undan, grattis säger jag. Hur som helst så finns det också dem som är elaka eller bara tar till sig en attityd som kanske egentligen inte alls stämmer överens med personen som en gång var snäll och omtänksam. Jag förstår att de gör det för att skydda sig, vem vill visa att man är svag? Däremot är det nog så att de inte inser att de är taskiga eller driver människor bort från sig. Man behöver inte vara bättre än sina vänner, de är där för dig och oftast vill de ditt(!) bästa. De vill helt enkelt hjälpa (kan finnas undantag som t ex falska vänner eller vänner som själva mår dåligt). Jag blir ledsen när jag ser sådant, en person som är fruktansvärt ytlig och samtidigt lyser den dåliga självkänslan igenom. Det behöver inte vara så, det borde inte vara så!

Nu har det varit kristihimmelfärdsdag och det innebar kort vecka för mig. Det var skönt, verkligen!! Det är inte allt som hänt. I lördags var det födelsedagsfest för mig och sedan bar det iväg upp till Håbol där Torgny Melins spelade. Jag hade hur kul som helst, alla människor jag tycker om och massa dans. Kan det bli bättre? Söndagen, dagen efter var inte lika rolig. Det är söndagar aldrig dessutom var jag tvungen att plugga inför samhällförhöret idag. Det var det sista, nu är jag klar med det jag missade när jag bytte skola i ettan. Jag har avslutat både Geografi A och Samhällskunskap A och det känns så jävla bra. Idag är det min 18-års dag och den har varit underbar. Fina presenter och underbara människor. Nu är jag stor, nu börjar livet?

//qaka

En dubbeltydig skräll i ESC...

Som många av oss vet var det Eurovision Song Contest i lördags och jag satt bänkad framför tv:n, mja ungefär i alla fall. Jag tittade på det från bidrag 15. Jag kunde inte hjälpa att fundera över klädseln på vissa nummer. Jag tycker det är skamligt, ju sämre låtar de har ju mindre kläder har de, eller? Ett bidrag speciellt, sångerskan var inte klädd alls och koreografin eller "dansen" påminde om en porrfilm. Det ska även tilläggas att sången och låten var butalt dålig. Jag kan inte förstå hur tjejen kunde eller överhuvudtaget kände sig bekväm med att inte ha på sig tillräckligt med kläder. Det såg inte slampigt ut, det såg ut att vara gratis! Ändå(!) fick de fler poäng än vad Sverige fick som enligt mig hade en bättre låt. Detta får mig att undra vad folk egentligen röstar på? För mig är låt, sångröst, koreografi och utstrålning det viktigaste, inte vad personen i fråga har på sig. Jag antar att jag inte vill förstå mig på detta utseendefixerade samhälle vi lever i. I vilket fall som helst tyckte jag Malena gjorde det bra och jag var djupt förvånad över hur vi kunde hamna så dåligt till då flera låtar var betydligt sämre. Norge vann med Alexander Rybak och Fairytale vilket antagligen inte undkommit någon. Jag tyckte det var den bästa låten och de var verkligen värda den segern. Gratulerar, Norge!

Jag tog mig långhelg förra veckan. Sanningen var den att jag lika gärna kunde jobba med vissa ämnen på håltimmar i torsdags istället för att gå på lektionerna på fredagen och då gäller det att ta tillfället i akt. Fredagsförmiddagen spenderades med Ina, mycket trevligt. Senare på kvällen så blev det möte med friskis&svettis i och med att jag ska bli värd till hösten, wihoo! I lördags övningskörde jag och umgicks med min mor och på kvällen var vi bortbjudna till grannen för en trevlig grillkväll. Igår hände inte speciellt mycket om jag ska vara ärlig, jag tränade och pluggade. Idag har vi varit på debatt med politiker och jag måste säga att jag nog är mer förvirrad nu än vad jag var före. Det gav mig ingenting, tyvärr! Nu ikväll ska jag träna och försöka få tag på en del människor, haha. Ha en fin kväll!

//qaka

Var stolt!

Jag var med på en modevisning i Uddevalla för ungefär ett år sedan. En kompis till mig och hennes klass hade det som projektarbete, mycket fiffigt. Vi som var hennes modeller, vi uppmuntrade varandra hela tiden till att vara stolta. Det är väldigt lätt att känna sig osäker osv i sådana sammanhang. Känna att man inte ser bra ut, inte går bra. Men vem är snygg egentligen? Vad är det som är snyggt? En tjej som har stora bröst, vältränad rumpa och inte äter något? Detta är ju inte speciellt realistiskt eftersom om man inte äter något orkar man heller inte träna, alltså ingen vältränad rumpa. Ärligt så tycker jag att man är snygg om man mår bra och trivs med sig själv. Först då kan man utstråla en livsglädje som verkligen smittar. Det är i alla fall vad jag strävar efter.

Nu har en vecka till passerat, skönt att tiden går fort ändå. I alla fall nu en stund när det är såpass mycket att göra jämt. Denna vecka har jag klarat av två muntliga presentationer, en på spanska och en på engelska. Dessutom gjorde vi nationellt prov i fredags i engelska. I lördags var jag och min pojkvän i stan, jag handlade lite kläder. Mysigt! Igår började jag på min inlämning i Naturkunskap som ska vara inne på torsdag. Jag pluggade i fyra timmar och är fortfarande inte färdig. Hur som helst tränade jag igår också och sedan bowlade vi med revygänget. Härligt. Idag har jag sjungit i kören i omgångar vilket var skojigt. Annars har dagen varit lugn, tränade förut. Jag måste säga att jag är lite nervös inför imorgon, nationellt prov i Matte B. Jag uppmuntrar alla andra och säger att det kommer gå bra men ska jag vara ärlig vet jag inte ens om det kommer gå bra för mig. Ja, vi får se! Önska mig lycka till. Nu ska jag snart sova, god natt!

//qaka


Alltför bra självförtroende-ett problem?

Jag blir galen på alla idioter! Folk som kör som blinda utan tummar borde verkligen inte ha körkort överhuvudtaget. De borde inte ens få chansen att ta körkort. Det finns ganska många sådana som är alltför tankspridda för att köra bil, eller kanske för deras eget bästa till och med? Dessutom finns det sådana människor som verkligen inte äger någon fantasi. Dessa kan inte tänka sig att det kan hoppa ut ett barn på vägen eller gå åt helvete för någon annan trafikant och man därför behöver vara uppmärksam! Nej gud, skriv sms eller prata i telefon när ni kör bil, särskilt om ni inte klarar av att köra bil i vanliga fall. Jisses, ni tror verkligen mycket om er själva! För er gör det väl inget om det går åt helvete för era föräldrar får väl ta konsekvenserna. Inte ska väl deras små "änglar" behöva stå för något de har förorsakat? Lär er ta ansvar om ni ska ha en sådan privilegie som körkort!

Så, nu när jag har fått utlopp för mina aggressioner kan jag skriva om vad som hänt i mitt liv det senaste. Tja, nu har vi haft lång helg och valborg firades med att tjejerna åkte med till Ed. Det var superduperkul. I fredags var jag och min familj på kalas hos min brors flickvän, trevligt! Lördagen tillbringades mestadels med min mor. Och igår, söndag var nog den mest produktiva dagen den veckan för mig. Jag hann med en rad saker, plugga, deklarera, övningsköra och även träna. Idag har jag haft min presentation på spanska och det gick bra. Jag har även lärt mig min engelska presentation så att jag imorgon kan klocka den. Veckan kommer att bli bra. Ha en trevligt måndagseftermiddag!

//qaka

RSS 2.0